Zamrożona porcja sosu do spaghetti bardzo często potrafi uratować obiad. Przepis na spaghetti jest wyjątkowo prosty, choć jego zrobienie trwa więcej niż kwadrans. W wolnej chwili warto zrobić go więcej i zamrozić na czarną godzinę.
1. Obraną i poszatkowaną cebulę wrzucam na rozgrzaną patelnię (lub do rozgrzanego garnka) i czekamy aż się zeszkli. Dorzucam czosnek i chwilę trzymam na małym ogniu.
2. Wrzucam mięso i smażę dorzucając przyprawy – mieszam co jakiś czas.
3. Gdy mięso już nie jest surowe dorzucam pomidory w puszce i koncentrat, by sos nie był zbyt wodnisty. Doprawiam.
4. Zostawiam na małym ogniu pod przykryciem na “im dłużej tym lepiej”, by cała potrawa nabrała smaku. Po którymś podgrzaniu jest wręcz idealne.
Gotowe 🙂 Moim zdaniem najlepiej smakuje z dużą ilością sera. Właściwie to powinno się przygotowywać ten sos trochę inaczej, ale wtedy już nie byłoby to spaghetti dla leniwych.